Business Internaţional

Siemens negociază cu sindicatele. Era de glorie a diviziei de energie apune, ceea ce va lăsa aproape 7.000 de oameni fără loc de muncă

Siemens negociază cu sindicatele. Era de glorie a...

Autor: Alex Ciutacu

08.05.2018, 15:59 9117

Siemens a transmis că a ajuns la un acord de principiu cu sindicatele în legătură cu planul de a concedia mii de oameni şi de a restructura divizia de energie (PG) din Germania, potrivit Reuters.

Compania germană încearcă să îşi reducă costurile cu câteva sute de milioane de euro în cadrul programului de restructurare, în contextul unei cereri în scădere şi a trecerii la energie regenerabilă.

În luna noiembrie a anului trecut Siemens a transmis că va concedia peste 6.900 de oameni în toată lumea, în principal din cadrul diviziei PG, care a cunoscut gloria în deceniile anterioare, când furniza turbine pentru generarea de energie.

Aproximativ 3.400 de oameni îşi vor pierde locul de muncă în Germania în urma planului.

Detaliile concrete vor fi negociate în următoarele luni, a transmis compania.

Pe lângă businessul de servicii, divizia PG are aproximativ 30.000 de angajaţi la nivel global, dintre care 12.000 sunt în Germania.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO