Business Internaţional

Stiglitz: SUA se confruntă cu o revenire anemică a economiei. Va avea nevoie de noi stimuli din partea guvernului

Siglitz: SUA se confruntă cu o revenire anemică a economiei. Va avea nevoie stimuli din partea guvernului
06.08.2010, 16:06 26

Laureatul premiului Nobel pentru Economie Joseph E. Stiglitz adeclarat că economia SUA se confruntă cu o "revenire anemică",guvernul trebuind să adopte noi măsuri de stimulare, informeazăBloomberg.

Administraţia Obama "şi-a asumat riscuri mari şi iar acestea nupar să dea rezultate", a spus Stiglitz într-un interviu. "Revenireaeconomică este atât de slabă încât nu poate genera destul de multelocuri de muncă pentru cei nou intraţi în câmpul muncii, ca să numai vorbim de găsirea de locuri de muncă pentru cei 15 milioane deamericani care au nevoie de un job şi nu îl pot găsi".

"Este absolut clar că este nevoie de o a doua rundă destimulare", a spus Stiglitz. "Aceasta trebuie mai bine realizată.Trebuie să se concentreze mai mult pe profitul din investiţii,educaţie, infrastructură, tehnologie. Şi dacă realizezi acesteinvestiţii puternice, datoria pe termen lung a guvernului va fi defapt mai mică iar creşterea economică va fi mai puternică".

Ritmul de creştere a economiei americane a încetinit întrimestrul II, cu un avans de 2,4% după ce în primul trimestruacesta se situa la 3,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO