Business Internaţional

Simona Halep a confirmat prezenţa şi în proba de dublu de la Indian Wells

Simona Halep a confirmat prezenţa şi în proba de dublu...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

07.03.2018, 11:44 80

Halep nu mai ţine cont că a avut probleme fizice luna trecută şi se va bate pentru un super bonus anunţat de organizatori! Simona va încerca să câştige ambele trofee de la Indian Wells, performanţă care i-ar aduce un jackpot de 1 milion de dolari, pe lângă premiile obişnuite care ar totaliza 1,55 milioane de dolari (1,35 milioane de dolari este recompensa pentru titlul de la simplu şi 220.000 de dolari pentru titlul de la dublu).

Simona Halep va ataca proba de dublu alături de conaţionala Irina Begu, cu care stabilise să facă echipa încă din luna februarie. Prezenţa lor pe tabloul de dublu era pusă sub semnul întrebării după ce Halep s-a accidentat la picior, dar decizia îi bucură enorm pe fani. Cuplul "Sirina" va intra în acţiune pentru a doua oară în 2018, după ce a câştigat trofeul de la Shenzhen, prima competiţie a sezonului.

Simona şi Irina îşi cunosc deja adversarele din primul tur, româncele urmând să joace împotriva a două specialiste ale probei de dublu, Nicole Melichar (SUA) şi Kveta Peschke (Cehia)! Meciul se anunţă unul echilibrat, spre deosebire de partidele de simplu, în care Halep şi Begu pleacă cu prima şansă. Simona va juca în turul doi cu Kristyna Pliskova sau Ying-Ying Duan, în timp ce Begu va debuta împotriva Alexandrei Krunic.

Şi alte jucătoare cunoscute au fost ademenite cu bonusul de 1 milion de dolari! Astfel, la dublu s-au mai înscris Jelena Ostapenko (Letonia) - joacă alături de compatrioata Anastasija Sevastova, Karolina Pliskova (Cehia) - face tandem cu sora Kristyna, Kristina Mladenovic (Franţa) - în echipă cu Timea Babos (Ungaria), sau Viktoria Azarenka (Belarus) - împreună cu Aryna Sabalenka (Belarus).

De asemenea, vor mai evolua pe ambele tablouri şi româncele Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu! Miki joacă împreună cu Alize Cornet (Franţa), iar adversare le vor fi cehoaicele Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, în timp ce Monica şi Andrea Hlavackova (Cehia) le vor întâlni în manşa inaugurală pe surorile Pliskova.

Foarte puţini jucători au reuşit câştige ambele titluri în istoria tuneului de la Indian Wells! La masculin au fost Roscoe Tanner în 1978, Boris Becker în 1988 şi Jim Courier în 1991. Lindsay Davenport, în circuitul WTA, a făcut "dubla" de două ori, în sezoanele 1997 şi 2000, iar Vera Zvonareva este ultima câştigătoare a ambelor finale, în anul 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO