Business Internaţional

Simona Halep a început a 20-a săptămână ca lider mondial

Simona Halep a început a 20-a săptămână ca lider...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

19.03.2018, 14:10 121

Simona Halep este lider detaşat în clasamentul dat publicităţii luni de către Asociaţia Tenisului Feminin (WTA), având un avans de 860 de puncte faţă de Caroline Wozniacki (2 WTA)! Halep a egalat-o pe Kim Clijsters la numărul total de săptămâni petrecute pe locul 1 mondial, fiind sigură că o va devansa pe belgiancă, dar şi pe Maria Şarapova (Rusia) sau Tracy Austin (SUA), ambele cu câte 21 de săptămâni de domnie.

Sorana Cîrstea are şi ea un motiv de mândrie: a câştigat două poziţii şi se află pe 33 WTA! Este cel mai înalt loc atins în ultimii 4 ani de Cîrstea, a cărei cea mai bună clasare datează din anul 2013 (locul 21). Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu au picat câte un loc, pe 37 WTA, respectiv 39 WTA; iar Monica Niculescu a avansat o poziţie şi se află pe 70 WTA. Ana Bogdan, ultima româncă din Top 100, staţionează pe 85 WTA.

În Top 10 WTA consemnăm o singură schimbare, după ce Jelena Ostapenko (Letonia) a urcat pe 5 WTA şi a făcut rocada cu Karolina Pliskova (Cehia). Daria Kasatkina (Rusia) bate la porţile Top 10 WTA, urcând 8 locuri, până pe 11 WTA, după finala jucată la Indian Wells (3-6, 2-6 cu Naomi Osaka). De asemenea, Osaka a reuşit un salt spectaculos graţie titlului câştigat duminică seară şi a urcat 22 de poziţii, până pe 22 WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO