Business Internaţional

Simona Halep este a doua favorită la câştigarea turneului de la Wimbledon, o premieră în cariera sa

Simona Halep este a doua favorită la câştigarea...

Autor: Denis Şchiopu

28.06.2017, 14:03 100

Pentru prima oară în carieră, Simona Halep are statut de cap de serie numărul 2 la Wimbledon, turneu programat în perioada 3-16 iulie la All England Club. Halep nu s-a mai aflat niciodată atât de sus pe lista capilor de serie ai Marelui Şlem desfăşurat pe iarbă.

Tabloul capilor de serie a fost întocmit în funcţie de clasamentul WTA, astfel că principală favorită la Wimbledon este Angelique Kerber din Germania, finalistă la ediţia precedentă (5-7, 3-6 cu Serena Williams). În drumul către ultimul act, nemţoaica a trecut şi de Halep, învingând-o pe româncă în sferturi, cu 7-5, 7-6 (2).

Halep este singura reprezentantă a României care a prins lista celor 32 de favorite în acest an. Au mai fost acceptate direct pe tabloul principal Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan. În turneul masculin de simplu, în care îşi va face apariţia Marius Copil, favorit principal este britanicul Andy Murray.

Primele 10 favorite în concursul feminin de la Wimbledon sunt:

1. Angelique Kerber (Germania)

2. Simona Halep (România)

3. Karolina Pliskova (Cehia)

4. Elina Svitolina (Ucraina)

5. Caroline Wozniacki (Danemarca)

6. Johanna Konta (Marea Britanie)

7. Svetlana Kuzneţova (Rusia)

8. Dominika Cibulkova (Slovacia)

9. Agnieszka Radwanska (Polonia)

10. Venus Williams (SUA)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO