Business Internaţional

Simona Halep, înaintea meciului cu Sam Stosur: Nu simt presiunea, îmi voi da toată silinţa să câştig

Simona Halep, înaintea meciului cu Sam Stosur: Nu simt...

Autor: Andrei Ionascu

28.05.2016, 19:01 257

"A fost un meci foarte greu (n.r. cu Osaka) şi sunt foarte fericită că am reuşit să câştig. Anul trecut sau în urmă cu doi ani, aş fi pierdut acest meci pentru că nu e deloc să câştigi aceste partide echilibrate. Am luptat până în ultima clipă şi sunt foarte fericită de modul în care am jucat.

Mă simt mult mai bine decât ieri, nu simt presiunea, poate sunt puţin încordată când ies pe teren dar mă simt bine. Este turul patru şi nu am nimic de pierdut. Sunt pentru a doua oară în turul 4 aici, la Openul Francez, aşa că este un rezultat bun. Trebuie doar să cred că pot continua în turneu şi doar să joc meciul.

Ştiu că o să fie foarte dificil împotriva lui Sam, dar sunt aici ca să joc şi îmi voi da toată silinţa să câştig", a declarat Simona Halep într-o conferinţă de presă, potrivit ProSport.

Precedenta confruntare dintre Simona Halep şi Samantha Stosur s-a petrecut la Madrid, în semifinalele turneului WTA Premier Mandatory, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro. Românca a învins în două seturi scurte, scor 6-2, 6-0, pentru a câştiga în cele din urmă competiţia din Spania.

Samantha Stosur a trecut în turul 3 al turneului de la Paris de Lucie Safarova, din Cehia, favorită 11 la câştigarea trofeului, în trei seturi, scor 6-3, 6-7, 7-5.

Simona Halep şi Samantha Stosur se vor întâlni duminică în optimile de finală de la Roland Garros. Ora nu a fost încă stabilită.

Bilanţul întâlnirilor directe este 4-3 pentru româncă, dar Simona a câştigat ultimele patru partide, trei disputate pe hard în 2013 (la Moscova, Cincinnati şi Turneul Campioanelor de la Sofia). Totuşi, australianca s-a impus în ambele confruntări de la Roland Garros, în minimum de seturi, în 2010 şi 2011. Niciuna dintre cele două sportive nu a reuşit să câştige Openul Franţei, dar ambele au ajuns în finala competiţiei (Halep în 2014 - înfrângere la Maria Şarapova; Stosur în 2010 - eşec cu Francesca Schiavone).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO