Business Internaţional

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în finala turneului de la Cincinnati

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

19.08.2018, 13:28 2529

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în finala turneului Premier 5 de la Cincinnati după ce a învins-o, duminică, pe Aryna Sabalenka din Belarus, locul 34 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4. 

Românca a mizat, în semifinala cu Aryna Sabalenka, care a scos din turneu trei jucătoare din top 20 WTA, pe loviturile constante pe rever. Nu şi-a pierdut calmul în setul al doilea, la 3-3, când sportiva din Belarus îşi ridicase nivelul şi s-a calificat în a doua finală în şapte zile, după cea câştigată la Montreal, în faţa lui Sloane Stephens.

"A fost o provocare pentru mine să am o adversară atât de tânără, care a câştigat meciuri atât de grele înainte, cu o încredere în sine aşa ridicată. A fost o mare provocare. Şi când am păşit pe teren, am spus că tot ceea ce trebuie să fac este să mă relaxez şi să-mi fac jocul, ceea ce am şi făcut", a declarat Halep, după partidă, potrivit wtatennis.com.

În finală, Simona Halep o va întâlni, duminică, pe jucătoarea olandeză Kiki Bertens, locul 17 WTA, care a învins-o, în semifinale, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe Petra Kvitova, locul 6 WTA. Liderul WTA conduce cu 3-1 în întâlnirile directe cu Bertens, ultima partidă fiind câştigată de Simona Halep în 2017, la Roma.

Este a şasea finală pe care jucătoarea de tenis din România o va disputa în acest an. Halep s-a mai calificat în finala acestui turneu în 2015 şi 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO