Business Internaţional

Sindicatele germane se întreabă cum au ajuns să plătească pentru locurile de muncă ale General Electric din Franţa

General Electric a promis că va cheltui 9,7 mld. euro pe operaţiunile de energie ale grupului francez Alstom, cumpărate printr-un acord din 2015.

General Electric a promis că va cheltui 9,7 mld. euro pe operaţiunile de energie ale grupului francez Alstom, cumpărate printr-un acord din 2015.

13.12.2017, 00:00 648

Germania ar putea pierde până la 1.600 de locuri de muncă prin programul de reducere a cheltuielilor anunţat de conglomeratul american General Electric. În schimb, GE nu se va atinge de niciun loc de muncă din Franţa.

Sindicatele germane furioase, aflate în plin proces de renegociere a contractelor colective de muncă, se întreabă de ce muncitorii germani au ajuns să plătească pentru un acord la care a ajuns GE în Franţa, scrie Handelsblatt. GE a anunţat planuri de eliminare a 12.000 de locuri de muncă la nivel mondial la divizia de energie, adică reducerea cu aproape o cincime a personalului diviziei. Europa va fi lovită dur, cu 4.500 de tăieri de posturi în Germania, Elveţia şi Marea Britanie.

Reducerile de personal se vor situa la 8% în Ungaria. Însă Franţa va fi cruţată, fiind afectată de reduceri minore de personal. GE va face economii - de un miliard de dolari în 2018 - în celelalte ţări. În Elveţia, unul dintre cele mai populate portaluri online de ştiri, Blick, se întreabă dacă acest lucru înseamnă că preşedintele francez  Emmanuel Macron a fost un negociator mai bun decât şefii de guverne din alte ţări. GE a promis că va cheltui 9,7 miliarde de euro pe operaţiunile de energie ale grupului francez Alstom, cumpărate printr-un acord încheiat în 2015.

Achiziţia vine în vremuri în care cererea pentru noi centrale energetice scade din cauza concurenţei cu sistemele de energie solară şi eoliană. În Ungaria, GE va disponibiliza 140 de angajaţi ai unităţii din Veresegyhaz, specializată pe producţia de turbine pentru centralele pe gaze naturale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO