Business Internaţional

Siria acuză SUA de "terorism de stat" după raidurile aeriene condamnate dur de Damasc şi Moscova

Siria acuză SUA de "terorism de stat" după raidurile...

Autor: Mihai Draghici

19.05.2017, 18:05 97

Un oficial militar sirian a declarat vineri, conform agenţiei Reuters, că numeroşi militari au fost ucişi în bombardamentele americane efectuate joi după-amiază în sudul Siriei.

La rândul său, Ghennadi Gatilov, adjunctul ministrului rus de Externe, a acuzat că avioanele militare americane au atacat zone din Siria în care locuiesc civili, avertizând că acest lucru este "inacceptabil", fiind o încălcare a suveranităţii siriene. Rusia este unul dintre principalii susţinători internaţionali ai Administraţiei Bashar al-Assad.

Atacul este un act specific "terorismului de stat", a afirmat Bashar al-Ja'afari, un negociator al regimului Bashar al-Assad, precizând că a discutat despre acest "masacru" cu emisarul ONU Staffan de Mistura. "Am discutat despre masacrul pe care agresorul american l-a comis ieri în ţara noastră", a declarat Ja'afari.

Avioane militare americane au atacat, joi, poziţii ale unui grup paramilitar care susţine regimul Bashar al-Assad, în sudul Siriei. Raidurile aeriene au avut loc în zona localităţii At Tanf, în sudul Siriei, în apropierea frontierelor cu Iordania şi Irakul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO