Business Internaţional

Situaţia Greciei, "în aer". Reuniunea de luni a miniştrilor de Finanţe din zona euro a fost anulată

Reuniunea de luni a miniştrilor de Finanţe din zona euro pe tema Greciei a fost anulată

Foto: AFP

Autor: Mediafax

03.02.2012, 21:30 1410

Preşedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker(FOTO), a anunţat vineri anularea reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro care urma să aibă loc luni, la Bruxelles, pentru discutarea situaţiei Greciei, transmite AFP.

"Nu va avea loc luni o reuniune a Eurogroup. Întâlnirea ar putea fi programată mai târziu, în cursul săptămânii", a afirmat Juncker într-un comunicat.

O sursă apropiată Eurogroup a declarat anterior pentru AFP că reuniunea de luni nu va avea loc, ceea ce lasă să se înţeleagă că negocierile dintre autorităţile de la Atena cu creditorii privaţi pentru reducerea datoriilor riscă să nu se finalizeze în weekend.

Ministrul elen de Finanţe, Evangelos Venizelos, declarase, la televiziunea publică Net, că negocierile cu troika formată din FMI, Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană vor fi încheiate până duminică seară, înainte de reuniunea Eurogroup de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO