Business Internaţional

Situaţie alarmantă în Europa - tot mai mulţi adolescenţi şi tineri mor din cauza cancerului

Situaţie alarmantă în Europa - tot mai mulţi...

Autor: MEDIAFAX

31.05.2016, 11:27 367

Conform CSID, cercetătorii susţin că difenţele între tumori, întârzierea în procesul de diagnosticare şi lipsa studiilor clinice pe aceste segmente de vârstă sunt principalele cauze pentru această situaţie alarmantă.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat datele din 27 de ţări, în urma cercetărilor efectuate pe 57 de mii de cazuri de cancer la copii, precum şi alte 312 mii de cazuri de cancer în rândul adolescenţilor şi tinerilor.

Rata de supravieţuire pe o durată de 5 ani a fost mai mare în rândul tinerilor şi adolescenţilor, atingând 82%, comparativ cu rata de supravieţuire în cazul copiilor, de numai 79%, arată statisticile.

Şansele de supravieţuire pe o perioadă de 5 ani, în funcţie de tipul de cancer:

Leucemie limfoidă acută: 56% la tineri, 85,8% la copii;
Leucemie mieloidă acută: 50% la tineri, 61% la copii;
Limfomul Hodgkin: 93% la tineri şi 95% la copii;
Cancer cerebral: 46% la tineri şi 62% la copii;
Sarcomul Ewig: 49% la tineri şi 67% la copii;
Rabdomiosarcomul: 38% la tineri şi 67% la copii;
Cancer osos: 62% la tineri şi 67% la copii.

“Vestea bună este că numărul de copii, adolescenţi şi adulţi tineri care au supravieţuit cel puţin 5 ani după stabilirea diagnosticului a crescut în timp, în Europa. Cu toate acestea, am constatat că în cazul tipurilor de cancer de sânge, rata de supravieţuire în rândul adolescenţilor şi tinerilor adulţi este mai mică decât cea a copiilor“, a declarat doctorul Annalisa Trama, de la Institutul Naţional al Cancerului din Milano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO