Business Internaţional

Situaţie periculoasă: Zeci de pasageri s-au îmbolnăvit la bord în timpul mai multor zboruri

Situaţie periculoasă: Zeci de pasageri s-au...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

07.09.2018, 08:38 2284

Pasagerii şi membrii echipajului din două aeronave care zburau din Europa în statul Philadelphia din SUA au fost examinaţi de către medici, după ce 12 persoane s-au plâns de simtome asemănătoare cu gripa, la o zi după o situaţie similară dintr-o aeronavă de pe ruta Dubai-New York, relatează Reuters.

Cele două aeronave veneau din München, respectiv Paris şi au aterizat joi după-masă pe aeroportul Internaţional din Philadelphia.

Pasagerii au fost examinaţi de către medici la coborârea din aeronavă, au anunţat reprezentanţii Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Cele 12 persoane au semnalat probleme respiratorii şi alte simptome similare cu gripa.

„Doisprezece pasageri din cele două zboruri au semnalat că îi dor gâtul sau tuşesc, dar niciunul nu s-a plâns de febră. Niciun pasager nu este grav bolnav. Aceştia vor fi elberaţi din spital după 24 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Benjamin Haynes.

Restul pasagerilor au fost lăsaţi să îşi continue călătoria. CDC va transmite concluziile după ce analizează rezultatul testelor.

Niciunul dintre avioane nu a fost plasat în carantină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO