Business Internaţional

SMS-ul şocant trimis de premierul spaniol ministrului de finanţe înainte de negocierile pentru bailout

SMS-ul şocant trimis de premierul spaniol ministrului de finanţe înainte de negocierile pentru bailout

Foto: AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

12.06.2012, 17:51 6806

Potrivit publicaţiei El Mundo, premierul spaniol Mariano Rajoy i-a trimis ministrului de finanţe Luis de Guindos un SMS uimitor înaintea începerii negocierilor pentru acordul de salvare a băncilor spaniole.

"Rezistaţi, suntem a patra putere din zona euro. Spania nu este Uganda", spune mesajul. Rajoy vrea astfel să atragă atenţia că Spania este o putere majoră, şi nu una din republicile bananiere asistate în general de FMI, scrie BusinessInsider.

"Dacă forţezi salvarea Spaniei, ei vor pregăti 500 miliarde euro şi alte 700 miliarde pentru Italia, care va trebui să fie salvată după noi", continuă SMS-ul.

În traducere, aceasta ar suna cam aşa: "Forţaţi. Suntem puternici, iar dacă ei nu cedează, totul se va prăbuşi. Căderea Spaniei va costa Europa 500 miliarde, iar prăbuşirea Italiei încă 700 miliarde", menţionează BusinessInsider, care notează că nu este de mirare că săptămânalul Der Spiegel, care reprezintă punctul de vedere al germanilor, a publicat un articol în care denunţă şantajul spaniol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO