Business Internaţional

Soluţia lui Donald Trump pentru atentatele cu armă din şcolile americane: Profesorii ar trebui să participe înarmaţi la orele de curs

Soluţia lui Donald Trump pentru atentatele cu armă din...

Autor: Alex Ciutacu

22.02.2018, 10:21 163

Preşedintele american Donald Trump a spus că înarmarea profesorilor ar putea preveni atacurile armate din şcoli, precum cel din Florida de săptămâna trecută în urmă căruia au murit 17 persoane, potrivit BBC.

Un membru al staff-ului cu o armă ar putea încheia o astfel de acţiune „foarte rapid”, a transmis Trump.

Donald Trump a lansat în spaţiul public această variantă de soluţionare după ce supravieţuitorii masacrului din 14 februarie i-au cerut să ia măsuri pentru a preveni astfel de evenimente.

De asemenea, preşedintele republican a susţinut opiniile publice care au cerut controale de fond mai amănunţite a persoanelor care achiziţionează arme. Alte voci ale opinii publice îi cer preşedintelui să interzică armele în rândul civililor.

„Vom fi mult mai concentraţi pe verificările de fundal ale oamenilor care doresc să îşi achiziţioneze o armă, şi vom pune accent pe sănătatea mentală a fiecărei persoane”, le-a spus Trump studenţilor de la Marjory Stoneman Douglas High School, în timpul unui eveniment televizat ce a avut loc miercuri la Casa Albă.

Preşedintele Statelor Unite a susţinut de asemenea o propunere promovată de mult timp de National Rifle Association (NRA). A declarat că se va gândi „foarte serios” la propunerile cu privire la înarmarea profesorilor.

„Dacă ai un profesor care are în posesie o armă”, a spus acesta, „ai putea încheia atacul foarte rapid”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO