Business Internaţional

Soluţia Venezuelei pentru a trece peste criză: salarii mai mari. Guvernul tocmai a anunţat o majorare cu 50% a salariului minim pe economie

Soluţia Venezuelei pentru a trece peste criză: salarii...

Autor: Ştefan Stan

13.08.2016, 11:58 1809

 Preşedintele Nicolas Maduro a crescut salariul minim din Venezuela cu 50% şi a anunţat că ministrul energiei şi ministrul de externe vor face lobby pentru creşterea preţului petrolului înainte de întâlnirea oficială a ţărilor OPEC de luna viitoare, scrie Bloomberg.

Creşterea salarială va fi implementată începând cu 1 septembrie, şi aplicată tututor muncitorilor care câştigă salariul minim, precum şi angajaţilor din sectorul public, armată şi pensionarilor. De asemenea el a crescut numărul de vouchere.

Maduro a adăugat că ar putea majora din nou salariul până la finalul anului în cazul în care acest lucru este necesar.

”Acesta este un record mondial, o creştere de 93% pentru a-i proteja pe cei care au nevoie de protecţie”, a spus Maduro la televiziunea de stat, citând cât va creşte guvernul salariul minim anul acesta. Este a treia creştere din 2016.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO