Business Internaţional

Sondaj: Britanicii sunt fericiţi să sacrifice accesul la piaţa comună pentru controlul imigraţiei

Sondaj: Britanicii sunt fericiţi să sacrifice accesul...

Autor: Mediafax

25.10.2016, 12:39 195

În condiţiile în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, peste jumătate dintre adulţii întrebaţi în cadrul unui sondaj au răspuns că sunt de acord cu politicile premierului şi cu modul în care aceasta gestionează "divorţul" de UE. Numai un sfert dintre britanici s-au declarant dezamăgiţi, potrivit aceluiaşi sondaj.

Sondajul îi oferă susţinere lui May pentru planul de a prioritiza migraţia în locul accesului la piaţa comună în timpul negocierilor pentru Brexit.

În timp ce Londra se teme că o astfel de abordare ar duce la pierderea statutului de centru financiar al lumii, restul ţării se îngrijorează că muncitorii de peste hotare vor duce la scăderea salariilor şi le vor fura job-urile.

Nivelul migraţiei a fost frecvent văzut ca unul dintre motivele principale pentru referendumul din 23 iunie, iar guvernul a promis să aducă acele cifre sub 100.000.

Cu un ochi spre consolidarea poziţiei în cadrul guverului, având în vedere că urmează alegerile, May pare să fie mai preocupată de implementarea voinţei poporului decât de protejarea intereselor băncilor.

Scăderea masivă a lirei, care s-a prăbuşit cu 18% de la votul pentru Brexit, nu pare să fi afectat dorinţa britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană. Dacă ar mai urma un referendum, 47% ar vota "Leave", comparativ cu 46% care ar vota pentru rămânerea în UE, un vot încă extrem de strâns şi în favoarea ieşirii din UE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO