Business Internaţional

SPD, vot în favoarea iniţierii negocierilor formale cu CDU privind formarea unei coaliţii

SPD, vot în favoarea iniţierii negocierilor formale cu...

Autor: Marian Avram, Mediafax

21.01.2018, 18:13 48

În cadrul congresului SPD ce a avut loc la Bonn, 362 dintre cei 600 de delegaţi s-au pronunţat în favoarea formării unei coaliţii guvernamentale cu CDU.

La 12 ianuarie, cancelarul german Angela Merkel, liderul Uniunii Creştin Democrate, şi Martin Schulz, preşedintele SPD, au ajuns la un acord de principiu pentru începerea negocierilor oficiale privind formarea unei noi coaliţii de guvernare. Reprezentanţii celor două partide au discutat în baza unui document de 28 de pagini, ajungând la un acord în privinţa unor aspecte-cheie precum migraţia.

După votul de astăzi, liderii SPD au primit mandat din partea membrilor partidului pentru a demara negocieri formale pentru intrarea la guvernare alături de blocul CDU/CSU.

La aproape patru luni după alegerile parlamentare, Angela Merkel nu a reuşit să formeze un guvern. În cazul în care negocierile cu SPD vor eşua, există posibilitatea unui guvern minoritar sau organizarea de alegeri anticipate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO