Business Internaţional

Speriaţi de o posibilă reducere a ratingului SUA, investitorii îşi mută activele în aur ducând preţul la un nou nivel record: 1.622 dolari pe uncie

Speriaţi de o posibilă reducere a ratingului SUA, investitorii îşi mută activele în aur ducând preţul la un nou nivel record: 1.622 dolari pe uncie

Autor: Marius Oncu - Mediafax

25.07.2011, 14:17 865

Cotaţia aurului a atins luni un nou record, peste 1.622 dolaripe uncie, după ce negocierile dintre politicienii americani pentrucreşterea plafonului de îndatorare au intrat în impas la sfârşitulsăptămânii trecute, amplificând temerile privind o posibilăîncetare de plăţi a SUA, transmite Reuters.

Lipsa progreselor în discuţiile pentru creşterea limitei deîndatorare a crescut atractivitatea aurului faţă de activeamericane, precum titluri ale Trezoreriei şi dolarul.

Politicienii democraţi şi republicani sunt puternic divizaţi înprivinţa planurilor de a reduce deficitul bugetar al StatelorUnite, măsură necesară înainte de creşterea plafonului deîndatorare.

Odată cu apropierea termenului limită de 2 august, până la carestatul american mai dispune de fonduri pentru a opera plăţi, ceamai mare economie a lumii se confruntă cu perspectiva intrării înîncetare de plăţi. Dacă Statele Unite vor ajunge în aceastăsituaţie, investitorii ar putea renunţa la dolar şi titlurileTrezoreriei SUA.

Chiar dacă majoritatea investitorilor consideră că se va ajungela un acord, nervozitatea de dinaintea deciziei pune presiune pedolar, creşte randamentul titlurilor emise de Trezorerie şi susţineaurul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO