Business Internaţional

Spionaj corporativ deconspirat: FBI a arestat un fost inginer al Apple care fugea în China cu secrete ale companiei

Spionaj corporativ deconspirat: FBI a arestat un fost...

Autor: Răzvan Botea

14.07.2018, 20:00 1286

A fost aproape o evadare perfectă, dar fostul inginer al Apple a fost capturat îmn momentul în care urma să se îmbarce în zborul către China, după ce ar fi furat planuri secrete ale gigantului din tech despre maşini autonome, relatează USA Today.

Fostul angajat, Xiaolang Zhang, a fost o persoană de interes, fiind chestionat anterior şi de Apple, dar şi de FBI.

Atunci când a rezervat un bilet în ultimul moment pentru un zbor spre China, Zhang a fost arestat pe Aeroportul Internaţional San Jose de către agenţii FBI. Acesta a fost acuzat de furt de secrete comerciale, potrivit documentelor judiciare.

Angajat din decembrie 2015 la Apple pe programul de dezvoltaare de software şi hardware pentru maşinile autonome, Zhang a părăsit compania în Aprilie şi a călătorit în China împreună cu familia.

Investigaţia celor de la Apple a relevat faptul că fostul angajat ar fi descărcat documente tehnice confidenţiale în data de 28 şi 29 aprilie. Documentele erau despre prototipurile de maşini autonome şi au fost descărcate pe laptopul soţiei.

Acesta a ridicat întrebări echipei de securitate de la Apple în momentul în care şi-a anunţat plecarea în China şi posibila angajare la Xmotors, companie chinezească care produce vehicule autonome şi electrice şi are sedii şi în Silicon Valley.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO