Business Internaţional

​Standard&Poor’s a retrogradat ratingul Marii Britanii

​Standard&Poor’s a retrogradat ratingul Marii Britanii
27.06.2016, 21:38 634

Agenţia de rating Standard&Poor’s(S&P) a anunţat luni retrogradarea ratingului de credit al Marii Britanii de la AAA la AA, scrie presa internaţională. S&P este ultima agenţie de rating care a menţinut ratingul Regatului Unit la AAA, nivelul maxim.

S&P a avertizat că pot urma şi alte retrogradări ale ratingului şi a afirmat că “decizia surpriză” a britanicilor de a ieşi din UE va duce la o perioadă lungă de incertitudine şi la “o deteriorare a performanţei economice a Regatului Unit, inclusiv a sectorului financiar britanic, care este un contributor important la bugetul Marii Britanii şi unde lucrează numeroşi angajaţi.”

Agenţia americană a mai ţinut să precizeze că lipsa de claritate în ceea ce priveşte abilitatea Marii Britanii de a negocia un acord comercial post-Brexit cu restul UE face situaţia acesteia mult mai dificilă.

“Perspectiva negativă reflectă riscurile la adresa creşterii economice, situaţiei bugetare, comerţului exterior şI rolului lirei sterline ca monedă de rezervă, precum şI riscurile la adresa integrităţii economice şi teritoriale la adresa Regatului Unit în cazul unui nou referendum pentru independenţă în Scoţia”, au scris analiştii S&P într-o notă.

Vineri, agenţia Moody’s a schimbat perspectiva de rating a Marii Britanii de la “stabil” la “negativ”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO