Business Internaţional

Starbucks introduce un serviciu de încărcare wireless a smartphone-urilor pentru clienţii proprii

Starbucks introduce un serviciu de încărcare wireless a...

Autor: Alexandru Nanu

13.06.2014, 15:26 536

Starbucks, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, vrea să le ofere clienţilor posibilitatea de a-şi încărca telefonul mobil printr-un sistem fără fir în timp ce îşi beau cafeaua, scrie Businessweek.

Ca orice companie interesată de tehnologie, Starbucks a căutat ani la rând rezolvările problemelelor din cafenele. Acestea au început în 2010, cu acces gratuit la Wi-Fi. Magazinele Starbucks acceptă deja plata cu telefonul mobil şi în acest an Starbucks va testa o aplicaţie mobilă care le va permite clienţilor să plaseze comenzi de pe telefon înainte de ajunge în cafenea.

Sistemul Powermat de staţii pentru încărcarea telefoanelor mobile prin wireless din Starbucks va apărea pentru prima dată în cafenelele din San Francisco.

Una din cele mai mari probleme care induce anxietate pentru cei care utilizează smartphone-uri este criza de energie. Soluţia introdusă de Starbucks şi implementată de Duracell, încărcătoarele fără fir Powermats, vor putea fi folosite de orice client al cafenelei.

Starbucks a testat deja încărcătoarele Duracell în cafenelele din Boston şi San Jose, acestea au fost încorporate în blaturile meselor din cafenea. Următorul oraş îm care se va lansa acest sistem este San Francisco, iar programul se va extinde peste trei ani cu peste 100.000 de încărcătoare în 7500 de magazine.

Încărcătoarele nu vor fi vândute la Starbucks, spune Scott Eisenstein, purtător de cuvânt al Duracell Powermat, versiunea de uz casnic  fiind disponibile pentru cumpărare direct de la Duracell.


Starbucks se aşteaptă ca durata medie de utilizare de către clienţi a încărcătoarelor să fie de aproximativ 15 minute. Purtătorul de cuvînt al companiei, Linda Mills, a declarat că utilizarea sistemului de încărcare wireless este mult mai eficientă decât încărcarea la priză. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO