Business Internaţional

Starbucks investeşte 120 de milioane de dolari în majorări salariale

Starbucks investeşte 120 de milioane de dolari în...

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.02.2018, 09:48 344

CEO-ul companiei Starbucks, Kevin Johnson, a anunţat miercuri că angajaţii vor avea parte de două majorări în 2018, ceea ce necesită o investiţie de 120 de milioane de dolari în creşterile salariale „accelerate” de noul plan fiscal, relatează Business Insider.

Angajaţii companiei au avut parte de prima majorare salarială în luna ianuarie a anului în curs, urmând ca a doua majorare să aibă loc în luna aprilie. Această creştere se va baza pe factorii regionali, cum ar fi costul vieţii şi salariul minim local.

Starbucks va investi 120 de milioane de dolari în majorarea salariilor, o mişcare pe care CEO-ul o consideră a fi „accelerată” de noul plan fiscal, a spus el într-o scrisoare pe care a trimis-o angajaţilor.

Mulţi angajaţi s-au plâns că nu primesc banii la timp sau că salariile sunt mici, în ciuda reputaţiei că acest job poate oferi beneficii impresionante, dar aceste majorări au puterea de a „calma apele” în companie.

„Echipa mea vrea doar să îşi permită să îşi plătească chiria şi mâncarea pe o lună”, a declarat un angajat Starbucks pentru Business Insider, anul trecut.

„Am auzit de foarte multe ori că noi suntem cea mai importantă parte a companiei, dacă este aşa, nu ar trebui să avem şi salarii pe măsură?”, a spus un alt angajat al companiei.

Starbucks a investit 800 de milioane de dolari în compensaţii şi beneficii ale angajaţilor în ultimii patru ani, potrivit companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO