Business Internaţional

Starbucks îşi mută sediul european din Olanda

Starbucks îşi mută sediul european din Olanda

Autor: Ştefan Stan

16.04.2014, 13:24 1904

Starbucks, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, îşi va muta sediul european în Marea Britanie, pentru că vrea să fie mai aproape de cea mai mare piaţă din regiune, scrie The Telegraph.

În prezent, sediul european al companiei se află în Olanda, însă Starbucks îşi va muta conducerea de top la Londra, cea mai mare piaţă europeană pentru lanţul american de cafenele.

„Mutarea vorbeşte de la sine. Londra este locul perfect pentru a ne creşte afacerile în Europa”, a declarat Kris Engskov, preşedintele Starbucks pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

„Plănuim să deschidem 100 de magazine numai în Marea Britanie în acest an, ceea ce ar crea 1.000 de locuri de muncă permanente. Ne aşteptăm la o creştere continuă şi în celelalte ţări europene”, a adăugat Engskov.

Compania a fost recent ţinta unor acuzaţii din partea instituţiilor de reglementare britanice, care susţineau că Starbucks şi alţi câţiva giganţi, precum Google sau Amazon, nu ar fi plătit corect taxele.

Raportul anual al Starbucks de anul trecut a arătat că divizia companiei din Marea Britanie plătea o licenţă diviziei din Olanda şi îşi cumpăra cafeaua printr-o divizie din Elveţia, la supra-preţ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO