Business Internaţional

Starbucks nu mai e la modă? Tinerii şi-au vândut acţiunile înainte de anunţarea rezultatelor trimestriale, iar vânzările de cafea au stagnat

Starbucks nu mai e la modă? Tinerii şi-au vândut...

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2018, 15:08 182

Acţiunile Starbucks şi-au pierdut din atractivitate în faţa investitorilor cu vârsta de sub 30 de ani înscrişi pe platforma de tranzacţionare Robinhood, potrivit Business Insider.

Tinerii au vândut cu 13% mai mult decât au cumpărat înainte de anunţarea rezultatelor trimestriale de joi.

„Investitorii au fost mult mai hotărâţi înainte de rezultatele anterioare, când au cumpărat cu 67% mai mult decât au vândut”, a transmis Sahill Poddar, analist în cadrul Robinhood.

Gigantul se confruntă cu aversiunea Wall Street-ului după ce doi oameni de culoare au fost arestaţi în incinta unei locaţii Starbucks în urmă cu două săptămâni. Cei doi oameni au fost arestaţi pentru încălcarea proprietăţii private după ce au cerut voie să utilizeze toaleta.

De la acest incident, o serie de proteste au izbucnit în Statele Unite, iar compania a anunţat că va închide toate magazinele din ţară în data de 29 mai „pentru a desfăşura cursuri educative cu privire la prejudecăţile rasiale pentru a preveni discriminarea”.

Acţiunile companiei au scăzut ieri cu 3,7%, după ce au înregistrat o creştere de 2% de la începutul anului.

Veniturile companiei în primul trimestru s-au ridicat la 6,03 miliarde de dolari, în timp ce analiştii de pe Wall Street sondaţi de Bloomberg se aşteptau la venituri de 5,93 de miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg, vânzările Starbucks au stagnat în ultimii ani, în special în piaţa din Statele Unite.

 În schimb, Starbucks pariază pe piaţa din China, unde speră să se extindă mai mult decât în Statele Unite, însă lupta pentru piaţă o va purta împotriva lanţului de cafenele Costa Coffe. Costa s-a răspândit în Marea Britanie şi încearcă să câştige piaţa din China, unde plănuieşte să deschidă 1.200 de locaţii până în 2020.

Vineri, la ora 15.00, acţiunile Starbucks se tranzacţionau la 59,3 dolari pe Nasdaq, în creştere cu 2,89%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO