Business Internaţional

Stare de urgenţă decretată în Carolina de Nord, după a doua noapte de proteste împotriva poliţiei

Stare de urgenţă decretată în Carolina de Nord, după...

Autor: Raluca Manga

22.09.2016, 08:58 10173

Guvernatorul statului american Carolina de Nord a decretat stare de urgenţă după a doua noapte de proteste în oraşul Charlotte, izbucnite după ce un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal de poliţie, relatează Reuters online.

Şeful poliţiei din Charlotte, Kerr Putney, a spus iniţial că o persoană împuşcată în timpul protestului a murit, însă oficiali locali au anunţat apoi pe Twitter că aceasta a fost spitalizată într-o stare critică.

"Încercăm să dispersăm mulţimea. Am fost foarte răbdători, dar acum ei au devenit foarte agresivi, aruncând sticle asupra poliţiştilor, deci este timpul să restabilim ordinea", a declarat Putney pentru Fox News.

Protestul a izbucnit după ce marţi poliţia a împuşcat mortal un bărbat de culoare, Keith Scott, care, potrivit forţelor de ordine, era înarmat şi a refuzat să arunce arma. Familia sa şi un martor susţin că acesta avea în mână o carte, nu o armă.

Conform fratelui victimei, poliţistul care l-a împuşcat mortal pe Scott era sub acoperire şi nu purta uniformă.
"Acesta aştepta să-şi ia fiul de la şcoală, iar Poliţia nu purta uniformă, era sub acoperire, doar a atras atenţia asupra lui, a început să strige că are o armă şi l-a împuşcat. Cred că l-au împuşcat de patru ori, nu sunt sigur, dar este mort", a declarat fratele lui Keith Lamont Scott.

În declaraţia poliţiei se menţionează faptul că bărbatul era înarmat şi o armă a fost recuperată de la scena incidentului. Departamentul de Poliţie se afla în căutarea unui suspect, în momentul în care a constatat o persoană care a ieşit înarmată dintr-un vehicul.

Guvernarorul Pat McCrory a spus că a luat această măsură la cererea şefului poliţiei din Charlotte, trimiţând Garda Naţională şi trupe de stat pentru a sprijini forţele locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO