Business Internaţional

Statele Unite au anunţat că nu vor finanţa achiziţia a opt avioane F-16 de către Pakistan

Statele Unite au anunţat că nu vor finanţa achiziţia...

Autor: Mircea Olteanu

03.05.2016, 17:06 228

În luna februarie, SUA a anunţat că a aprobat vânzarea a opt avioane de vânătoare F-16, valoarea contractului ridicându-se la 699 de milioane de dolari.

Senatorul republican Bob Corker, preşedintele Comisiei de Relaţii Externe a Senatului, a afirmat că se va folosi de toate mijloacele pentru a bloca finanţarea contactului din fondurile guvernamentale, scopul său fiind acela de a trimite un mesaj Pakistanului că ar trebui să se implice mai activ în războiul împotriva militanţilor.

Poziţia lui Corker reflectă nemulţumirea membrilor Congresului faţă de ceea ce percep ca fiind politica Islamabadului de a susţine elemente talibane şi Haqqani, acuzate pentru atacurile din Afganistan.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, a declarat că a informat partea pakistaneză asupra faptului că acest contract nu va beneficia de fonduri guvernamentale americane acordate prin intermediul programului de Finanţare Militară Străină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO