Business Internaţional

Statele Unite au dislocat trei bombardiere ”invizibile” B-2 în Insula Guam

Statele Unite au dislocat trei bombardiere...

Autor: Marian Avram, Mediafax

11.01.2018, 09:13 199

Potrivit Armatei SUA, bombardierele invizibile B-2 Spirit alături de aproximativ 200 de ofiţeri au fost dislocaţi recent la Baza Aeriană Andersen din Guam, ca parte a programului de rotaţie a bombardierelor strategice din regiunea Asia-Pacific.

”În timpul acestei staţionări de scurtă durată, bombardierele B-2 vor efectua exerciţii locale şi regionale şi vor integra capabilităţi cu principalii parteneri regionali, asigurând echipajului bombardierelor o înaltă competenţă”, a precizat Armata americană.

Cu toate acestea, SUA nu au anunţat cât timp vor fi staţionate bombardierele B-2 în Insula Guam, un teritoriu cu importanţă strategică deosebită pentru SUA, mai ales în contextul ameninţărilor venite dinspre Coreea de Nord.

Anul trecut, SUA au desfăşurat mai multe bombardiere strategice pe Insula Guam, drept reacţie la repetatele teste balistice şi nucleare ale regimului de la Phenian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO