Business Internaţional

Statele Unite condamnă recunoaşterea de către Rusia a documentelor separatiştilor est-ucraineni

Statele Unite condamnă recunoaşterea de către Rusia a...

Autor: Mihai Draghici

19.02.2017, 14:36 2267

Preşedintele Vladimir Putin a emis sâmbătă un decret privind recunoaşterea în Rusia a documentelor, inclusiv a numerelor de înmatriculare auto, a cărţilor de identitate şi paşapoartelor, emise de autorităţile separatiste ale autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk.

"Decizia s-a luat pentru protejarea drepturilor persoanelor în conformitate cu principiile şi normele umanitare internaţionale", fiind o măsură "provizorie", până la găsirea unei "soluţii politice" la conflictul din estul Ucrainei, a comunicat Kremlinul, potrivit site-ului agenţiei Tass.

Administraţia Donald Trump a condamnat vehement decizia Rusiei. "Recunoaşterea documentelor «republicilor» separatiste este îngrijorătoare şi incompatibilă cu obiectivele Acordului Minsk", a reacţionat duminică, prin Twitter, Ambasada SUA din Ucraina.

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a cerut sâmbătă Rusiei să contribuie la detensionarea conflictului din estul Ucrainei şi să aplice în totalitate Acordul Minsk. "Trebuie să ştiţi acest lucru: Statele Unite vor continua să tragă Rusia la răspundere, chiar dacă suntem în căutarea unor poziţii comune pe care preşedintele Donald Trump crede că le putem găsi", a insistat Michael Pence.

"În cursul unei întrevederi cu preşedintele Petro Poroşenko, am evidenţiat susţinerea SUA pentru Ucraina şi pentru implementarea completă a Acordului Minsk", a subliniat Mike Pence.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO