Business Internaţional

Statele Unite consideră "inadecvată" abordarea navei-cargo de către Iran

Statele Unite consideră "inadecvată" abordarea...

Autor: Mihai Draghici

28.04.2015, 20:41 118

"Acţiunile autorităţilor iraniene sunt inadecvate. Statele Unite au trimis nave de patrulare şi avioane de recunoaştere pentru monitorizarea situaţiei", a spus Warren, precizând că la bordul cargobotului nu sunt cetăţeni americani.

"Nava, înmatriculată în Insulele Marshall, se afla în apele internaţionale în momentul în care a fost abordată de iranieni", susţine oficialul american, precizând că Forţele navale iraniene au tras focuri de avertisment.

Distrugătorul USS Farragut şi avioane militare americane au fost mobilizate după ce nava americană Maersk Tigris a emis semnale de alertă. Membri ai forţelor iraniene au urcat la bordul unei nave cargo americane înmatriculată în Insulele Marshall, o republică afiliată Statelor Unite. "Membri ai forţelor navale iraniene au urcat la bordul navei americane Maersk Tigris, înmatriculată în Insulele Marshall", o republică afiliată Statelor Unite, au declarat surse de la Pentagon.

Incidentul a avut loc în Strâmtoarea Hormuz, la intrarea în Golful Persic.

Anterior, surse militare citate de postul Al-Arabiya au declarat că forţele navale iraniene au capturat marţi o navă-cargo americană, în Golful Persic, echipajul de 34 de membri fiind transportat în Iran. Potrivit agenţiei semioficiale iraniene Fars, nave militare iraniene au tras focuri de avertisment în apropierea navei cargo americane. Nava americană a fost escortată spre portul iranian Bandar Abbas.

La bordul navei americane sunt 34 de marinari.

"Forţele navale iraniene au capturat o navă civilă americană care a pătruns ilegal în apele teritoriale iraniene din Golful Persic", a transmis agenţia semioficială iraniană Fars.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO