Business Internaţional

Statele Unite l-ar putea elibera pe spionul Jonathan Pollard pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Israelul

Statele Unite l-ar putea elibera pe spionul Jonathan...

Autor: Mihai Draghici

25.07.2015, 15:09 244

"Eliberarea lui Jonathan Pollard va contribui la îmbunătăţirea relaţiilor cu Israelul", a explicat un oficial american, sub protecţia anonimatului. Pollard, care se află de 30 de ani în detenţie în Statele Unite, ar urma să fie eliberat condiţionat în noiembrie.

Informaţiile privind iminenta eliberare a lui Jonathan Pollard au fost respinse de un alt oficial american, citat de site-ul israelian Ynetnews.

Americanul Jonathan Pollard, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 1987, pentru oferirea de informaţii secrete Israelului. Pollard lucra ca analist în cadrul serviciilor de informaţii americane. Israelul i-a acordat cetăţenie lui Jonathan Pollard în anul 1995.

Presa a relatat şi în 2014 că secretarul de Stat american John Kerry (foto) ar fi oferit, în cadrul negocierilor israelo-palestiniene, posibilitatea eliberării lui Jonathan Pollard în cadrul măsurilor de relansare a procesului de pace israelo-palestinian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO