Business Internaţional

Statele Unite minimalizează riscul unei iminente invazii ruse în Ucraina

Statele Unite minimalizează riscul unei iminente invazii...

Autor: Mircea Olteanu

20.08.2016, 15:54 245

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat joi că nu poate exclude o posibilă invazia rusă pe "scară largă", în contextul manevrelor militare ale Moscovei şi creşterea în intensitate a violenţelor din estul Ucrainei unde activează separatiştii proruşi.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, a declarat că Statele Unite se arată preocupate de retorica virulentă a celor două părţi implicate în criza din Ucraina.

"Suntem îngrijoraţi de ocuparea în continuare a regiunii Crimeea de către Rusia şi suntem preocupaţi de nivelul tot mai intens al violenţelor în estul Ucrainei. Însă nu observăm acest unicorn pe care o mulţime de oameni îl urmăresc, această idee că ar exista o acumulare de forţe sau o mişcare masivă pe termen scurt care este pe punctul de a se produce," a declarat Jeff Davis.

"Cred că ceea ce vedem sunt manevrele asociate cu exerciţiile militare deja programate, şi nu observăm această acumulare masivă de forţe care a tot fost sugerată," a declarat oficialul american care a menţionat că Statele Unite continuă să monitorizeze îndeaproape situaţia.

Forţele navale şi terestre din Rusia au efectuat exerciţii de simulare a transferului rapid de armament, în Crimeea, în contextul vizitei în regiune a preşedintelui Vladimir Putin, pe fondul tensiunilor cu Ucraina

Recent, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina că foloseşte metode "teroriste" pentru declanşarea unui conflict în Crimeea, după confruntări soldate cu moartea a doi militari ruşi, în timp ce Administraţia de la Kiev susţine că Moscova caută pretexte pentru intensificarea conflictului militar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO