Business Internaţional

Statistică dezastruoasă pentru Statele Unite: Numărul pensionarilor îl va depăşi pe cel al persoanelor active din piaţa muncii până în 2035

Statistică dezastruoasă pentru Statele Unite: Numărul...

Autor: Alex Ciutacu

18.03.2018, 10:15 634

Până în 2030, generaţia Baby Boomers va depăşi 65 de ani, ceea ce va însemna că unul din cinci rezidenţi ai Statelor Unite va atinge vârsta pensionării, potrivit Fiscal Times.

Până în 2035, raportul dintre vârstnici şi tineri se va schimba pentru prima dată în istoria Statelor Unite, ajungându-se la un număr de 78 de milioane de oameni cu vârsta peste 65 de ani, în comparaţie cu 76,4 milioane de oameni cu vârsta sub 18 ani.

Alte date demografice furnizate de Biroul pentru Recensământ arată că până în 2020, statisticile vor arăta 3,5 adulţi în piaţa muncii per pensionar. Până în 2060, rata va scădea la 2,5 persoane, ceea ce va pune o presiune imensă pe anumite programe sociale precum Social Security.

Cu toate acestea, automatizarea proceselor repetitive, care este abia la început la nivel mondial, ar putea reduce presiunea generată de îmbătrânirea populaţiei asupra programelor sociale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO