Business Internaţional

Steilmann isi va reorganiza activitatea in 2004

11.12.2003, 00:00 42



Producatorul german de imbracaminte Klaus Steilmann intentioneaza sa isi restranga operatiunile pentru a compensa deteriorarea cererii si erorile manageriale aparute in procesul de stabilire a preturilor prevazut in contractele semnate cu distribuitorii care practica preturi mai mici.



Potrivit Financial Times Deutschland, aceste greseli au anulat o parte din cifra de afaceri a companiei, provocand reducerea ei de la 507 milioane de euro, in 2002, la aproximativ 400 de milioane de euro, in acest an. Compania anticipeaza, totodata, ca va obtine si pierderi la sfarsitul lui 2003.



Conducerea Steilmann considera ca programul de restructurare este necesar pentru a elimina riscurile prevazute pe termen mediu.



Masurile de rationalizare vizeaza o serie de operatiuni periferice si inchiderea ultimelor centre de productie din Germania, in contextul in care compania isi transfera operatiunile in Romania.



Totodata, Steilmann pregateste vanzarea unor subsidiare a caror cifra de afaceri cumulata depaseste 200 de milioane de euro. Castigurile vor fi utilizate pentru finantarea programului de reorganizare si obtinerea cifrei de afaceri sperate. Strategia viitoare va include distributia in totalitate a colectiilor Steilmann si a conceptelor de imagine aferente unor clienti de retail atent selectati.



Anul viitor, Steilmann va desfiinta 793 de locuri de munca la nivel global, reducand personalul la 10.107 salariati. Totodata, compania va renunta la cateva operatiuni in favoarea firmei germane Miro Radici AG, cu care Steilmann intentioneaza sa colaboreze in urmatorii doi ani in sectorul logistica, IT, precum si in activitatea de vanzare in Europa de Est.



Producatorul german doreste sa isi extinda prezenta pe piata internationala, pe termen mediu, urmarind sa majoreze vanzarile de la 43,5% din cifra de afaceri totala la 65%. Piata autohtona isi va mentine contributia la rezultatele Steilmann sau va raporta o crestere usoara.



"Klaus Steilmann va continua acordurile de cooperare incheiate cu producatorii parteneri est-europeni. Insa dechiderea pietelor asiatice, rezultata prin eliminarea contingentelor comerciale, va stimula compania sa depuna eforturi paralele pentru a-si asigura volume mai mare de materie prima din Orientul Indepartat", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.



Cu un volum de productie de aproximativ 13 milioane de piese vestimentare pe an, compania germana ramane unul dintre principalii pioni ai industriei textile europene.



Valoarea comenzilor cu livrare in sezonul primavara-vara 2004 a crescut cu 13%, salt apreciabil intr-un moment in care acest sector de activitate a asistat la diminuarea cu patru procente a cifrei comenzilor din trimestrul al patrulea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO