Business Internaţional

Stiglitz: Inventarea toaletei, mai importantă decât Facebook

Stiglitz: Inventarea toaletei, mai importantă decât...

Autor: Catalina Apostoiu

15.02.2017, 00:00 740
Toaleta a reprezentat o invenţie mult mai importantă decat Facebook, iar progresele înregistrate în domeniul inteligenţei artificiale reprezintă un "motiv real de îngrijorare", a afirmat economistul laureat al premiului Nobel Joseph Stiglitz. La World Government Summit din Dubai, Stiglitz a fost întrebat dacă invenţii din trecut ca toaleta sunt mai importante decat invenţii recente din tehnologia digitale. "Toaletele şi electricitatea au fost mult mai importante decat Facebook,  inovaţiile respective ne-au schimbat cu adevărat nivelul de trai, sporind nivelul de sănătate", a declarat economistul.

Numele Facebook nu fusese menţionat în întrebarea care i-a fost adresată. "Aceasta este întrebarea: cum va afecta cea de-a patra revoluţie industrială locurile de muncă". Stiglitz a arătat că chiar şi cei optimişti în privinţa tehnologiei nu mai sunt la fel de siguri cu privire la inteligenţa artificială în prezent. Stiglitz a vorbit mai apoi despre toate locurile de muncă ce ar putea fi pierdute din cauza inteligenţei artificial. Economistul a declarat că în cinci ani se crede că toate camioanele din SUA vor fi autonome.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO