Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto AFP

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

13.07.2011, 00:02 67

Economia Portugaliei va înregistra un declinpeste aşteptări în acest an şi se va contracta în 2012 odată cuimplementarea măsurilor de austeritate impuse drept condiţie pentrupachetul de bailout destinat ţării, scrie Bloomberg. PIB-ul vascădea cu 2% în acest an şi cu 1,8% în 2012 după ce a avansat cu1,3% în 2010.

Compania energetică germană RWE şi Gazprom, ceamai mare companie rusească de petrol şi gaze, poartă discuţii cuprivire la posibile alianţe pe viitor, care ar putea includeachiziţionarea de către Gazprom a unei participaţii strategice încadrul RWE, potrivit Der Spiegel.

Un puternic grup de acţionari ai News Corp l-aacuzat pe Rupert Murdoch de comportament scandalos şi de faptul căîşi tratează imperiul media ca pe "borcanul cu dulciuri alfamiliei", scrie The Guardian. Grupul îl acuză pe Murdoch denepotism şi de utilizarea resurselor News Corp pentru atingereaobiectivelor sale personale şi politice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO