Business Internaţional

Studiu Economist Intelligent Unit: Pentru a avea garanţia reuşitei în viaţă trebuie să te naşti în Elveţia

Studiu Economist Intelligent Unit: Pentru a avea...

Autor: Anelis Baciu

02.01.2013, 19:40 2096

Viitorul poate fi mult mai promiţător pentru persoanele născute anul acesta în Elveţia, potrivit unui studiu britanic realizat de Economist Intelligent Unit (EIU), cercetare care a avut drept obiectiv găsirea răspunsului la întrebarea unde este mai bine să te naşti pentru a avea succes în viaţă.

Potrivit specialiştilor britanici, Elveţia este ţara care poate asigura cel mai bine premisele unui viitor strălucit, fiind urmată de Australia, Norvegia şi Suedia, scrie Le Figaro.

Din primele zece ţări, majoritatea europene, doar Olanda face parte din  zona euro. Mult în spate pe locul cu numărul 26 se poziţionează Franţa, la o distanţă nesemnificativă de ţări precum Grecia, Portugalia şi Spania, ale căror economii au fost grav afectate de criza datoriilor suverane. Spre comparaţie Germania şi SUA îşi dispută a 16-a poziţie, în timp ce la finalul clasamentului se situează Rusia, Ucraina, Bangladeş şi Nigeria, statul african ocupând ultima poziţie în top.

Pentru realizarea studiului, EIU a luat în calcul o serie de factori de influenţă precum situaţia demografică şi cea economică a ţărilor analizate, încrederea în instituţiile publice şi politiciile interne.

În urmă cu 25 de ani, societatea britanică a realizat un studiu similar, rezultatele obţinute fiind cu mult diferite de cele din prezent. Astfel, în 1988 primele trei locuri erau ocupate de SUA, Franţa şi Germania, un trio retrogradat în ceea de-a doua parte a topului din acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO