Business Internaţional

SUA a emis o alertă de călătorie în Europa, citând riscuri de atacuri teroriste

SUA a emis o alertă de călătorie în Europa, citând...

Autor: Olimpia Nicolae

02.05.2017, 11:09 10167

Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie, anunţând că cetăţenii americani ar trebui să fie conştienţi de continua ameninţare a atacurilor teroriste de pe continentul european, informează Reuters.

În cadrul alertei, Departamentul de Stat a citat incidente recente din Franţa, Rusia, Suedia şi Marea Britanie, adăugând că Stat Islamic şi Al-Qaeda ”au abilitatea de a plănui şi executa atacuri teroriste în Europa”.

Departamentul de Stat a mai emis în trecut alerte de călătorie în Europa, înaintea sărbătorilor de iarnă, avertizare ce a expirat în februarie 2017.

Potrivit unui oficial al Departamentului de Stat, alerta nu a fost insuflată de o ameninţare specifică, ci mai degrabă a fost făcută cu scopul recunoaşterii riscului continuu al unor posibile atacuri, în mod special înaintea concediilor de vară. Alerta de călătorie va expira la data de 1 septembrie.

Centrele comerciale, edificiile guvernamentale, hotelurile, cluburile, restaurantele, lăcaşurile de cult, parcurile, aeroporturile şi alte asemenea locuri aglomerate sunt potenţiale ţinte ale atacurile, conform Departamentului de Stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO