Business Internaţional

SUA şi-au depăşit recordul de angajaţi de dinaintea crizei

SUA şi-au depăşit recordul de angajaţi de dinaintea...

Autor: Marius Oncu

08.06.2014, 14:45 113

În mai, numărul de persoane cu locuri de muncă a crescut cu 217.000, uşor peste aşteptările analiştilor de 213.000, în timp ce rata şomajului s-a menţinut la 6,3%, scrie cotidianul Financial Times.

Momentul depăşirii recordului anterior crizei financiare este unul simbolic, în timp ce creşterea populaţiei cu mai multe milioane de persoane în aceast interval înseamnă că situaţia de pe piaţa muncii este în continuare mai dificilă comparativ cu perioada anterioară recesiunii.

Depăşirea acestui prag evidenţiază amploarea recesiunii economice şi ritmul foarte lent al recuperării.

SUA au avut nevoie de şase ani pentru a atinge un nou maxim al numărului de angajaţi, de două ori mai mult decât în orice altă perioadă după Al Doilea Război Mondial.

Rata de participare pe piaţa muncii s-a menţinut la 62,8%, cel mai redus nivel începând de la sfârşitul anilor '70.

Un număr mare de persoane care nu revin pe piaţa muncii ar putea sugera că recuperarea economică lentă a produs efecte pe termen lung, pauzele mari făcând mai dificilă revenirea multora dintre cei care şi-au pierdut slujbele în contextul crizei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO