Business Internaţional

SUA: Sistemul antirachetă din Coreea de Sud urmăreşte "să-l readucă în simţiri pe Kim Jong-Un"

SUA: Sistemul antirachetă din Coreea de Sud urmăreşte...

Autor: Andrei Ionascu

26.04.2017, 20:20 161

Harry Harris s-a adresat senatorilor americani, la Capitoliul din Washington, şi a anunţat că SUA sunt pregătite "cu cea mai bună tehnologie" pentru a combate orice atac cu rachete din partea Coreei de Nord.

Statele Unite şi Coreea de Sud au convenit să desfăşoare sistemul de apărare antirachetă numit „Terminal High Altitude Area Defense” (THAAD), ca răspuns la ameninţarea lansării de rachete de către Coreea de Nord. Ca urmare, SUA au trimis nave de război şi un submarin în peninsula coreeană.

Comandantul forţelor americane în Oceanul Pacific apreciază că nord-coreenii vor încerca să atace SUA în momentul în care vor avea capabilităţile militare.

"Cu fiecare test nuclear, Kim Jong-un se apropie de obiectivul său, folosirea armelor nucleare asupra oraşelor americane. Aşa cum au anunţat preşedintele Donald Trump şi secretarul Apărării, James Mattis, toate opţiunile sunt luate în calcul. Dar sistemul orientat în Coreea de Nord este pur defensiv. Este îndreptat către nord, nu către vest şi prezintă nicio ameninţare pentru China", a spus Harry Harris.

Oficialul american de rang înalt a subliniat că ultimele semnale din partea Chinei privind situaţia nord-coreeană sunt încurajatoare.

"Este încă devreme să ne pronunţăm, dar sunt încurajat. Cred că şi Kim Jong-un a observat o schimbare în abordarea Chinei şi asta este important", a declarat amiralul Harris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO