Business Internaţional

Suedia va elimina controalele de identitate la graniţa cu Danemarca

Suedia va elimina controalele de identitate la graniţa...

Autor: Andrei Ionascu

02.05.2017, 19:45 108

Suedia a introdus controalele la frontiere după ce peste 160.000 de persoane au solicitat azil în 2015. Măsura a necesitat o exceptare de la normele Uniunii Europene privind libera circulaţie, care urmează să expire pe 11 mai.

Ridicarea controalelor de identitate va pune capăt întârzierilor cu care se confruntă mii de navetişti transfrontalieri. Guvernul suedez este convins că decizia nu va duce la creşterea numărului de solicitanţi de azil, care a scăzut la mai puţin de 30.000 în 2016.

"Nu vom reveni la nivelul pe care l-am avut atunci (în 2015). Vrem să avem controlul maxim posibil asupra celor care vin în Suedia", a declarat ministrul suedez al Afacerilor Interne, Anders Ygeman.

În timp ce verificarea documentelor de identitate în trenuri, autobuze şi feriboturi care vin din Danemarca se vor încheia, vor fi introduse controale mai stricte la frontiera suedeză, inclusiv sporirea supravegherii video, cercetarea autovehiculelor cu raze X şi verificarea plăcuţelor de înmatriculare.

Potrivit autorităţilor suedeze, persoanele care vor intra în ţară vor trebui să prezinte documentele care le oferă acest drept, nu numai cartea de identitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO