Business Internaţional

Summit mondial privind conflictul dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, în Paris

Summit mondial privind conflictul dintre Israel şi...

Autor: Olimpia Nicolae

15.01.2017, 12:56 75

Delegaţi din peste 70 de state sunt aşteptaţi să-şi reitereze susţinerea faţă de soluţia coexistenţei a două state pentru a rezolva conflictul de peste două decenii.

Autoritatea Palestiniană a salutat efectuarea acestei întrevederi, în vreme ce Israelul nu a participat, acuzând faptul că aceasta este o iniţiativă antiisraeliană.

Ultima rundă a unor tratative de pace directe a avut loc în aprilie 2014, aceasta eşuând. Israel şi Autoritatea Palestiniană nu au fost invitate la întrevedere, ele urmând a fi înştiinţate în privinţa concluziilor summitului.

Summitul are loc în mijlocul escaladării tensiunilor dintre Israel şi comunitatea internaţională după ce ONU a adoptat o rezoluţie anticolonizare.

Consiliul de Securitate ONU a adoptat o rezoluţie istorică prin care se cere suspendarea activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania, în contextul în care Administraţia Barack Obama a refuzat cererea lui Benjamin Nentanyahu şi a lui Donald Trump de a bloca iniţiativa prin veto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO