Business Internaţional

Summit-ul G8: Nu vom lăsa euro să se prăbuşească, a spus preşedintele UE

Summit-ul G8: Nu vom lăsa euro să se prăbuşească, a spus preşedintele UE

Autor: Alexandru Matei

26.05.2011, 17:17 454

Uniunea Europeană nu va "lăsa euro să se prăbuşească", adeclarat preşedintele UE Herman Van Rompuy în cadrul summit-ului G8din Franţa, pe fondul speculaţiilor că Grecia, ţară membră a zoneieuro, ar putea avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a evita unfaliment naţional.

"Avem încredere că Grecia va lua măsurile necesare, vaimplementa toate reformele necesare pentru ca ţara să îşi atingăobiectivele bugetare", a mai dreclarat Van Rompuy. "În ceea cepriveşte restructurarea datoriilor, vom face tot ce putem pentru ane asigura că nu va avea loc un default", a mai spus el adăugând căîn cadrul summit-ului G8, ce se desfăşoară în oraşul francezDeauville, nu se negociază un nou pachet de salvare a Greciei,scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Speculaţiile privind o posibilă restructurare a datoriilorGreciei au făcut ca euro să se deprecieze faţă de dolar şi săajungă la un minim istoric faţă de francul elveţian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO