Business Internaţional

Supermodelul care face istorie

Vedeţi aici cum arată supermodelul care face istorie

Vedeţi aici cum arată supermodelul care face istorie

Autor: Bianca Dorobanţu

14.02.2016, 09:00 1019

Ashely Graham, un model din Nebraska, a făcut istorie în februarie 2015, când a apărut în ediţia pentru costume de baie a Sports Illustrated, o revistă americană. Graham a fost prima femeie cu forme voluptoase care a apărut în revistă, scrie Business Insider.

Apariţia sa este un pas înainte pentru femeile cu forme generoase şi pentru industria modelingului, dar şi pentru Graham, care a spart gheaţa în multe feluri până acum pentru alte femei care arată ca ea.

Ea a lansat o linie de lenjerie plus-size pentru o piaţă pe care nume precum Victoria’s Secret nu au pătruns încă. Astfel, Graham îşi propune să schimbe percepţia oamenilor despre femeile plinuţe.

Când avea 12 ani, a fost abordată într-un mall, fiind întrebată dacă vrea să devină model. „Când mi-am aruncat privirea, alte aproape 300 de fete erau în acel mall, stând la coadă pentru preselecţie şi am spus că da... sigur că vreau!”

Graham este foarte recunoscătoare părinţilor săi, care au ajutat-o pe tot parcursul său ca model. În ciuda greutăţilor pe care le-a întâmpinat ca adult, a ştiut întotdeauna ce îşi doreşte de la viaţă şi ce scopuri are.

În 2010, însă, o reclamă în care a apărut Graham pentru linia de lenjerie Lane Bryant a fost interzisă în timpul emisiunii „Dansând printre stele” de pe canalul ABC şi „American Idol” de pe Fox. Lane Bryant a acuzat atunci posturile de televiziune că au interzis reclama pentru că promovează femeile plinuţe, aceasta fiind o controversă cu care s-a confruntat Graham.

În 2013 şi-a lansa propria linie de lenjerie pentru femeile plinuţe, considerând că piaţa pentru ele este prea săracă, mai ales când vine vorba de lenjerie intimă. Astfel, ea a luat-o înaintea brandului Victoria’s Secret. Graham crede că nu decât lenjeria este greu de găsit pentru femeile plinuţe, ci şi alte articole de îmbrăcăminte.

Tânăra promovează stima de sine, încurajând oamenii să îşi accepte corpurile aşa cum sunt,  cu tot cu defecte.

Ea mai spune că îi place să facă sport, însă doar pentru a se menţine în formă şi crede că nu contează mărimea pe care o porţi, atât timp cât îţi menţii starea de sănătate în bune condiţii.

De asemenea, Graham îşi doreşte să ajute oamenii să capete încredere în ei şi să nu mai perceapă mărimea ca fiind factorul determinant pentru felul în care se percep ei înşişi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO