Business Internaţional

Supremaţia comerţului online: Alibaba cucereşte piaţa de livrări de mâncare din China într-o tranzacţie de peste 9 miliarde de dolari

Supremaţia comerţului online: Alibaba cucereşte piaţa...

Autor: Alex Ciutacu

03.04.2018, 12:34 237

Gigantul comerţului online din China, Alibaba Group, a transmis că va cumpăra toate participaţiile start-up-ului Ele.me, una dintre cele mai mari platforme de comenzi la domiciiliu de mâncare din China, încercând să îşi păstreze supremaţia pe această piaţă în faţa Tencent Holdings, potrivit Reuters.

Alibaba şi compania afiliată, Ant Small&Micro Financial Services  Group deţin împreună aproximativ 43% din Ele.me, iar această tranzacţia va creşte valoarea start-up-ului la 9,5 miliarde de dolari, anunţă Alibaba.

Ele.me, care se traduce drept „Foame?”, face parte dintr-o piaţă competitivă care creşte rapid, condusă de dorinţa consumatorilor de a-şi folosi smartphone-urile pentru a cumpăra orice, de la alimente până la bilete de cinema.

În luna august, Ele.me a achiziţionat rivalul Baidu, de la compania Baidu Inc. Pentru Alibaba, ultima achiziţie măreşte cota de piaţă a companiei  în segmentul livrării de mâncare la domiciliu, care include platforme precum Koubei, fiind în competiţie cu serviciul Meituan Dianping deţinut de Tencent Holdings.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO