Business Internaţional

Surpriză pe piaţa imobiliară din Marea Britanie: Preţurile au urcat la un nou maxim record

Surpriză pe piaţa imobiliară din Marea Britanie:...

Autor: Ştefan Stan

12.06.2017, 09:57 902

Preţurile locuinţelor din Londra au urcat la un nou record luna trecută, după ce vânzările slabe din Londra au fost compensate de o piaţă puternică în Nordul ţării, potrivit unui raport al Acadata şi Property Services, citat de Bloomberg. Preţurile în Anglia şi Ţara Galilor au crescut cu 0,3% în aprilie, la aproximativ 303.200 lire, în ciuda incertitudinilor legate de alegerile generale şi de campanie, potrivit raportului. Preţurile sunt cu 4,8% mai ridicate decât anul trecut, cea mai mare creştere din ianuarie până în prezent.

Datele arată rezistenţa pieţei imobiliare britanice, şi cum creşte sistematic în afara ariilor scumpe din Sudul Angliei şi Capitalei. În West Midlands şi estul Angliei, preţurile au raportat cea mai mare creşştere în aprilie, de 5,1%. În Londra, preţul mediu al unei locuinţe a ajuns la 615.838 lire, potriivit raportului. Vânzările pentru cele trei luni până în aprilie au fost cu 29% mai scăzute faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO