Business Internaţional

Surpriză pe piaţa operatorilor aerieni din Europa: Ryanair a depus o ofertă non-angajantă pentru compania italiană Alitalia, care se luptă să rămână în viaţă

Surpriză pe piaţa operatorilor aerieni din Europa:...

Autor: Alex Ciutacu

24.07.2017, 16:28 741
Ryanair, cel mai mare operator aerian din Europa, a depus o ofertă non-angajantă pentru Alitalia, o companie ce se luptă pentru a doua oară cu falimentul în ultimii 10 ani, potrivit Reuters. În luna mai, Alitalia a trecut sub „administrare specială”, fiind la un pas de faliment pentru a doua oară în ultimii 10 ani.
 
La sfârşitul procesului, compania va fi vândută sau lichidată. Compania italiană a primit până acum zece oferte non-angajante iar deadline-ul este vineri, conform declaraţiei unei surse Reuters.
 
„Am depus o ofertă non-angajantă. Nu pot spune nimic mai mult. Considerăm că este corect să facem parte din proces”, a declarat Neil Sorahan, şeful operaţiunilor financiare Ryanair, pentru Reuters.
 
Directorul executiv Michael O'Leary a spus în luna iunie că Ryanair doreşte să devină acţionar majoritar dacă se decide să investească în Alitalia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO