Business Internaţional

Surse: Israelul a lansat un atac de tip preventiv pentru a bloca un eventual bombardament iranian

Surse: Israelul a lansat un atac de tip preventiv pentru...

Autor: Mihai Draghici

09.05.2018, 19:50 413

Marţi seară, în contextul în care preşedintele SUA Donald Trump urma să anunţe retragerea din Acordul nuclear iranian, o soluţie cerută de mult timp de Israel, armata israeliană a lansat o alertă în regiunea Golan, mobilizând sisteme antiaeriene şi pregătind adăposturile antibombardament. Într-un mesaj adresat autorităţilor locale, armata israeliană a explicat că decizia a fost luată din cauza "activităţilor militare anormale ale forţelor iraniene din Siria", informează cotidianul Times of Israel.

În contextul alertei, avioane de vânătoare şi de recunoaştere israeliene au efectuat misiuni speciale de patrulare în zona de nord-est a Israelului.

Surse citate de site-ul IsraelToday.co.il au declarat că serviciile de spionaj israeliene depistaseră activităţi militare iraniene în Siria şi Liban, iar Guvernul israelian a declanşat alerta de teamă că Iranul ar putea lansa un atac ca ripostă la numeroasele bombardamente israeliene efectuate în Siria.

Ulterior, presa arabă şi israeliană a relatat că avioane militare israeliene au lansat un atac preventiv asupra unei baze militare iraniene, Al-Kiswah, situată la periferia sudică a Damascului, potrivit site-ului IsraelToday.co.il.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO