Business Internaţional

Swatch pune în secret la păstrare brevete pentru ceasuri inteligente

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

11.12.2015, 00:00 432

Încă de când smartwatch-urile au început să ajungă pe piaţă, Nick Hayek, CEO-ul celebrului producător elveţian de ceasuri de lux Swatch, a minimalizat importanţa lor, spunând că aceste dispozitive nu reprezintă o ameninţare pentru afacerea pe care o conduce. Însă Hayek nu vrea să-şi asume riscuri, scrie Bloomberg.

Swatch a introdus în ultimii ani în SUA şi alte ţări 173 de cereri de înregistrare a unor brevete legate de ceasurile inteligente şi cele cu conectivitate la dispozitive electronice. Cele mai multe cereri au fost introduse după 2012, potrivit Envision IP, o firmă de avocatură specializată pe brevete.

În timp ce înregistrarea agresivă de brevete este o strategie vitală de protecţie în industria tehnologiei, predispusă la litigii, Envision sugerează că Swatch pune fundaţiile unei linii de ceasuri inteligente. Compania elveţiană a dezvoltat şi brevetat circuite şi hardware care-i vor permite să introducă un smartwatch sub brand propriu fără a fi nevoită să intre în parteneriat cu producător din industria telecom, spun avocaţii de la Envision.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO