Business Internaţional

Swedbank, lovită puternic în Letonia. Peste 10.000 de clienţi au retras 14 milioane de euro într-o singură zi

Swedbank, lovită puternic în Letonia. Peste 10.000 de clienţi au retras 14 milioane de euro într-o singură zi
12.12.2011, 12:54 2521

Banca suedeză Swedbank a anunţat luni că într-o singură zi, peste 10.000 de clienţi ai băncii din Letonia au retras peste 10 milioane de lat (14,4 milioane euro), în principal ca urmare a zvonurilor privind problemele cu care se confruntă o bancă, informează Reuters.

În ciuda asigurărilor date de autorităţile de reglementare şi de către bănci, letonii s-au aşezat la bancomate duminică pentru a-şi retrage banii din conturi.

"Aceste (retrageri - n.r.) nu vor avea în niciun fel impact asupra activităţii noastre", a declarat Maris Manciskis şeful diviziei din Letonia a Swedbank.

Atât Swedbank cât şi SEB au anunţat că numărul retragerilor de cash a crescut puternic duminică după ce pe site-ul de microblogging Twitter au apărut zvonuri legate de problemele cu care se confruntă băncile suedeze.

Kristine Apse-Krumina, purtător de cuvânt al poliţiei, a declarat că autorităţile au declanşat o anchetă privind sursa zvonurilor.

Swedbank are în Letonia depozite în valoare totală de 1,6 miliarde lat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO