Business Internaţional

Taiwanul interzice sacrificarea de câini şi pisici pentru consumul uman

Taiwanul interzice sacrificarea de câini şi pisici...

Autor: Raluca Manga

12.04.2017, 13:47 264

Parlamentul din Taiwan a aprobat un proiect de lege prin care interzice sacrificarea de câini şi pisici pentru consumul uman, relatează BBC News online.

Oricine este surprins încălcând această reglementare riscă o amendă mare sau până la doi ani de închisoare, iar numele şi fotografia persoanei în cauză vor fi făcute publice.

Măsurile au fost introduse pentru a îmbunătăţi legislaţia ţării privind protecţia animalelor.

Proiectul de lege interzice de asemenea celor care se deplasează cu maşia sau motocicleta să tragă după ei animale.

Această iniţiativă este un amendament important la Legea privind Protecţia Animalelor din Taiwan, şi este primul de acest fel din Asia.

În anul 2001, Taiwanul a aprobat o lege prin care se interzicea vânzarea de carne şi de blană a animalelor de companie, pentru ceea ce a descris ca fiind "scopuri economice".

Carnea de câine era odată consumată în mod frecvent pe insulă, însă acest animal este acum considerat mai mult un membru al familiei.

Anul trecut, preşedinta tawianeză Tsai Ing-wen a adoptat trei câini pentru ca aceştia să locuiască alături de cele două pisici ale sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO